luni, 27 aprilie 2015

Toate-s vechi si noua toate

La 2 chestii se face chestia asta, la curve si in publicitate banii se dau inainte. Nu stai si-l lasi pe client sa se razgandeasca de 1000 de ori, banii inainte. Publicitatea nu e o afacere sigura, nu stii daca va avea succes chestia pe care o faci, nimeni nu stie. Chiar daca se bazeaza pe statistici, nimeni nu stie, e foarte volatila, prezinta riscuri oricum publicitatea. Tu te angajezi fata de un client sa ii vrajesti clientela, sau nu, sa vrajesti niste oameni care inca nu-s clienti sau cumparatori ai produslui respectiv, tu ii propui un mod de vrajeala, poate modul ala nu funcioneaza. Eu de exemplu n-o sa cumpar niciodata nu stiu ce ce produs de pe piata, chipsuri, ptr ca nu cumpar , dar daca cineva ma vrajeste si imi prezinta chipsurile alea in asa fel poate zic hai ma sa cumpar o data. O data eu, o data tu, si uite asa se fac cateva mii de cumparatori. Unii raman consumatori ai produslui respectiv, altii nu, dar nu stii cati.

Un patron ca sa aiba contract cu o agentie de publicitate trebuie sa aiba o problema. Si sunt oameni care au probleme si nu le cunosc, si sunt oameni care au probleme si nu recunosc. Si patronul ala o sa zica, da, dar e criza. Da, dar criza e si la concurenta lor. Criza e si la competitie. Ideea e ca tu sa fii in fata competitiei.

Publicitatea se face foarte mult furand de la altul, dar furand cu cap. Stii cum spune poetul, toate-s vechi si noua toate. Nu ai nevoie sa faci gaura in cer, dar daca faci gaura in cer, bravo tie. Multi vor insa chestii obisnuite si de bun simt care sa creeze omului o emotie, sa nu ramana insensibil in fata produsului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu