duminică, 14 decembrie 2014

Marlanul de roman

La americani exista diviziunea muncii. Romanul e obisnuit ca el poate sa faca tot. Ca el se pricepe la tot. Si cand vine cineva cu ceva foarte simplu cu just do it de la nike, romanul zice aaa, pai asta puteam sa fac si eu. Marlanul de roman. Cu cat e mai simplu mesajul cu atat e mai greu de facut. Ca un mesaj complicat il poate face oricine, un mesaj de 50 de propozitii poate scrie oricine. Dar ala care poate din 50 de propozitii sa scoata 2 vorbe, un verb si un adverb, ala e creativ. Si dupa aia, ala care a facut 50 de propozitii vede chestia asta si zice asta puteam sa fac si eu. Romanii nu sunt educati sa respecte munca altora, nu respecta munca angajatilor lor, nu-si respecta partenerii, respecta doar profitul pe care il pot face. Si apoi romanul nu stie de ce i se duce afacerea. De aia, ca nu iei in considerare si nevoilor altora, iei in considerare doar teapa pe care o poti da altora.

Eu cand am o problema iau sticla de bautura si o termin. Nu rezolv problema, doar o pun in paranteze. Si tocmai omul care spune ca nu are probleme trebuie sa mearga la un psiholog. Ideea e ca toti avem probleme. Cum zicea Carl Jung, gasiti-mi un om normal si-l vindec eu. Si eu am probleme, dar am si prieteni cu care pot sa vorbesc si astia sunt psihologii mei. Multa lume care merge la psiholog nu a vorbit cu prietenii despre acele probleme. Si de foarte multe ori solutia e la tine. Cand vorbesti cu cineva tu de fapt vrei sa te asculti pe tine insuti, ca nu ti-ai vorbit cu tine de multa vreme si prietenul da din cap da te inteleg si tu pleci acasa fericit ca te-a inteles si zici ce om misto e ca m-a inteles si de fapt tu gasesti solutia problemei.

Stiti bancul cu copilul optimist si copilul pesimist? E clasic. Unul era pesimist si avea parinti bogati si unul optimist si avea parinti saraci.Vine Craciunul si primesc daruri amandoi si copilul sarac il intreaba pe copilul bogat ce a primit de Craciun. ma, zice copilul bogat, am primit un trenulet electric avea doar 10 vagoane, nu avea 15 cum imi doream eu, era rosu, eu voiam verde, am primit un cowboy care avea pistolul altfel de cum voiam, si tot asa. tu ce ai primit, il intreaba pe copilul sarac. Iar copilul sarac in ziua de Craciun deschide usa de la intrare si afara era o punga cu balegar in ea. Si cand asta bogat il intreaba ce a primit, asta sarac spune asa fericit, ma, am primit un cal dar nu stiu unde e. Si era o balega la usa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu